Behandeling

Houd je hooikoorts onder controle

De klachten van hooikoorts zijn op zich al vervelend. Maar van hooikoorts kun je ook onrustig en prikkelbaar worden. En heel moe door gebrek aan slaap. Dat kan weer gevolgen hebben voor je sociale contacten, school of werk. Loop dus niet te lang door als je hooikoorts hebt. Zoek liever naar een behandeling om je klachten te verlichten en te bestrijden. Middelen* tegen hooikoorts kunnen je daarbij helpen.

* Geneesmiddelen en medische hulpmiddelen

Middelen* tegen hooikoorts

De meest voorkomende middelen om hooikoortsklachten te verminderen:

• Antihistaminica
• Cromonen

Behandeling hooikoorts met antihistaminica

Een behandeling van hooikoorts met antihistaminica blokkeert de werking van histamine. Deze stof komt in je lichaam vrij bij een allergische reactie en zorgt voor de typische hooikoortsklachten. Door de histamine te blokkeren, kun je een allergische reactie voorkomen.

Behandeling hooikoorts met cromonen

Een behandeling van hooikoorts met cromonen verstevigt de mestcellen (de ontstekingscellen in het slijmvlies) waardoor er minder histamine in je lichaam vrijkomt.

Gecombineerde behandeling

Soms zijn er meerdere middelen* nodig om alle symptomen van hooikoorts te behandelen. Het ene middel verlicht bijvoorbeeld je verstopte neus en het andere de jeuk in je ogen. Soms werkt een combinatie ook beter tegen één klacht. Welke behandeling voor jou het beste is kun je met je arts, drogisterij of apotheker bespreken.

Categorieën
Wat is hooikoorts?Hooikoorts symptomenBehandelingTipsHooikoorts­verwachting
Middelen
NeussprayOogdruppelsTabletten
Meer informatie
Prevalin.nl
Over Prevalin
Contact