Over allergie

Wat zijn veel voorkomende allergieën?

Allergieën die veel voorkomen zijn pollen, insectensteken, dieren, huisstofmijt en insectenuitwerpselen. Vaak is iemand maar voor één van de allergenen gevoelig. Soms zijn mensen voor meerdere allergenen tegelijkertijd allergisch. Laat je testen bij de dokter om zeker te zijn voor welke allergenen je precies allergisch bent.

Kan ik de huid van mijn huisdier laten behandelen zodat ik minder last heb van huisdierenallergie?

De huisdierenallergie wordt veroorzaakt door de losse huidschilfers. Door de huid met een speciale zalf te behandelen kan het verspreiden van de schilfers worden tegengegaan. Door de vacht dagelijks te borstelen en de vacht in goede conditie te houden verminder je ook de kans op een allergische reactie. Kijk hier voor meer informatie over allegieën.

Kan ik een allergie erven?

Ongeveer 30% van de kans om een allergie te krijgen is genetisch bepaald, het overige deel wordt bepaald door andere factoren

Hoe kan ik de huisstofmijten uit mijn bed verwijderen?

Huisstofmijten houden niet van tocht en frisse lucht. Zet daarom, wanneer mogelijk, je ramen open om je slaap kamer te luchten. Daarnaast is het verstandig je bed regelmatig goed te stofzuigen en eens in de 5 jaar je hoofdkussen te vervangen.

Kinderen en allergieën?

Wanneer je vermoed dat je kind last heeft van een allergie, laat je kind dan testen bij de dokter om precies te bepalen waar hij of zij nou echt allergisch voor is.
Kinderen ontgroeien de allergie niet altijd. Wanneer de ouders een allergie ontgroeid zijn, zal het kind dit ook sneller doen. Voedselallergieën zullen sneller ontgroeid worden. Borstvoeding kan de opkomst van een allergie bij je kind vertragen.

Bekijk hier welke zelfzorg  producten kinderen kunnen gebruiken met een allergie en welke producten geschikt zijn voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Categorieën
Wat is hooikoorts?Hooikoorts symptomenBehandelingTipsHooikoorts­verwachting
Middelen
NeussprayOogdruppelsTabletten
Meer informatie
Prevalin.nl
Over Prevalin
Contact