Hooikoorts op vakantie

Ook op vakantie kunnen hooikoortsklachten knap lastig zijn. Je wilt tenslotte helemaal fris en gezond kunnen genieten van je welverdiende rust. Houd daarom de actuele hooikoortsverwachting voor het buitenland in de gaten, zo kom je voorbereid en zonder nare hooikoortsverassingen op je bestemming aan!

Houdt er in ieder geval rekening mee dat in Zuid-Europa de hooikoortsperiode eerder (in April) begint, en in Noord-Europa later (tot eind Augustus).

Voor een compleet overzicht van de hooikoortsverwachting in jouw vakantieland klik dan op het land van jouw bestemming.

Klik hier voor informatie over de hooikoortsverwachtingen in de overige landen in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië, Afrika en Australië

Probeer je vakantiebestemming ook af te stemmen op je hooikoortsklachten. Als je erg last van hooikoorts hebt, probeer dan het platteland te vermijden. Hier zit namelijk 3-5 keer zoveel stuifmeel in de lucht als in de stad. Een goed alternatief is een vakantie aan zee of in de bergen.

Hooikoorts weerbericht
Hooikoorts weerbericht
Kruiden veroorzaken overlast
Geldig vanaf 2014-07-25
Het is voorlopig wisselvallig zomerweer. Vrijwel dagelijks kunnen we neerslag verwachten in de vorm van buien. Het buiige karakter van de neerslag veroorzaakt grote lokale verschillen in de hooikoortssituatie. Daar waar een bui valt zullen de klachten tijdelijk afnemen. De wind kan echter snel weer pollen aanvoeren uit gebieden waar de lucht niet gereinigd is. In buiensituaties zijn ook altijd gebieden die het vrijwel geheel droog houden, waardoor veel hooikoortsklachten ondervonden worden.
De Bijvoet is de belangrijkste veroorzaker van hooikoortsklachten, maar ook andere kruiden en laatbloeiende grassoorten werken allergische reacties in de hand.

Pollenkalender

De pollenkalender geeft precies aan wanneer een gras, boom of onkruid bloeit.
Download de Pollenkalender

Pollenkalender
KOAG/KAG-nummer: 24-0411-0608
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.