Hooikoorts op vakantie

Ook op vakantie kunnen hooikoortsklachten knap lastig zijn. Je wilt tenslotte helemaal fris en gezond kunnen genieten van je welverdiende rust. Houd daarom de actuele hooikoortsverwachting voor het buitenland in de gaten, zo kom je voorbereid en zonder nare hooikoortsverassingen op je bestemming aan!

Houdt er in ieder geval rekening mee dat in Zuid-Europa de hooikoortsperiode eerder (in April) begint, en in Noord-Europa later (tot eind Augustus).

Voor een compleet overzicht van de hooikoortsverwachting in jouw vakantieland klik dan op het land van jouw bestemming.

Klik hier voor informatie over de hooikoortsverwachtingen in de overige landen in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië, Afrika en Australië

Probeer je vakantiebestemming ook af te stemmen op je hooikoortsklachten. Als je erg last van hooikoorts hebt, probeer dan het platteland te vermijden. Hier zit namelijk 3-5 keer zoveel stuifmeel in de lucht als in de stad. Een goed alternatief is een vakantie aan zee of in de bergen.

Hooikoorts weerbericht
Hooikoorts weerbericht
Hooikoortsseizoen start voorzichtig
Geldig vanaf 2015-03-01
Met het stijgen van de gemiddelde temperatuur en en het lengen van de dagen breekt het hooikoortsseizoen aan. De winter heeft de afgelopen tijd niet haar tanden laten zien en hierdoor heeft de natuur de neiging om voor te liggen op schema. Katjes van de els kunnen volop waargenomen worden en ook de populier en de wilg kunnen in toenemende mate pollen verspreiden.
De komende tijd hebben we te maken met wisselvallig weer. Dagelijks wordt de lucht ontdaan van onzuiverheden, waardoor de kans op overlast beperkt blijft. Pas met het in bloei raken van de berk neemt de kans op overlast toe en volgens de kalender duurt dat nog een paar weken. Daarbij staat vaak een stevige wind uit het (zuid)westen waardoor de hoeveelheid pollen aan de noordwestkust erg mee valt.
Pollenkalender

De pollenkalender geeft precies aan wanneer een gras, boom of onkruid bloeit.
Download de Pollenkalender

Pollenkalender
KOAG/KAG-nummer: 24-0411-0608
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.