Hooikoorts op vakantie

Ook op vakantie kunnen hooikoortsklachten knap lastig zijn. Je wilt tenslotte helemaal fris en gezond kunnen genieten van je welverdiende rust. Houd daarom de actuele hooikoortsverwachting voor het buitenland in de gaten, zo kom je voorbereid en zonder nare hooikoortsverassingen op je bestemming aan!

Houdt er in ieder geval rekening mee dat in Zuid-Europa de hooikoortsperiode eerder (in April) begint, en in Noord-Europa later (tot eind Augustus).

Voor een compleet overzicht van de hooikoortsverwachting in jouw vakantieland klik dan op het land van jouw bestemming.

Klik hier voor informatie over de hooikoortsverwachtingen in de overige landen in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië, Afrika en Australië

Probeer je vakantiebestemming ook af te stemmen op je hooikoortsklachten. Als je erg last van hooikoorts hebt, probeer dan het platteland te vermijden. Hier zit namelijk 3-5 keer zoveel stuifmeel in de lucht als in de stad. Een goed alternatief is een vakantie aan zee of in de bergen.

Hooikoorts weerbericht
Hooikoorts weerbericht
Veel pollen, slechts lokaal verlichting
Geldig vanaf 2014-04-24
Komende dagen zijn er zonnige perioden, vooral in de ochtend, die later op de dag worden afgewisseld door verfrissende regen- of onweersbuien. De buien zijn lokaal van aard, dus het zal zeker niet overal nat worden. De pollenconcentratie zal dus flink oplopen en slechts lokaal zal verlichting optreden.
Doordat de natuur ver voor op schema loopt bloeien steeds meer grassoorten. Tijdens droge momenten zal het zeer sterk allergeen pollen van de grassen voor hooikoortsklachten zorgen. Daarnaast geven enkele bomen en struiken ook nog pollen af.
Pollenkalender

De pollenkalender geeft precies aan wanneer een gras, boom of onkruid bloeit.
Download de Pollenkalender

Pollenkalender
KOAG/KAG-nummer: 24-0411-0608
Sluit Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.