Hooikoortsweerbericht


Regelmatig buien, lage pollendruk
Geldig vanaf 2017-07-24
Het is flink wisselvallig met veel buien en weinig zon. Vooral in het oosten en zuidoosten komt het daarbij tot veel neerslag. Doordat de buien talrijk zijn wordt de lucht goed gereinigd van pollen. De pollenoverlast is klein. Wanneer het voor langere tijd droog is kan het aantal pollen in de lucht opnieuw toenemen. Dit gebeurt voornamelijk op dagen met minder buien.
Volgend weekend lijkt het opnieuw warmer en zonniger te worden. Doordat het bodemvocht flink is aangevuld verspreiden planten op droge en warme dagen veel pollen. De overlast kan dus vanaf volgend weekend opnieuw aanzienlijk worden.
Op dit moment bloeien veel kruiden, zoals de brandnetel, weegbree en bijvoet. De bijvoet verspreidt sterk allergeen pollen. Ook verscheidene grassen bloeien nog en kunnen bij droog en zonnig weer veel overlast veroorzaken. Ook maïs bloeit en verspreidt sterk allergeen pollen. Hooikoortsklachten van maïs doen zich vooral voor in de buurt van akkers waarop dit gewas wordt geteeld.


Aanmelden hooikoortsverwachting

Tijdens de periode dat de grassen in bloei staan (verwachting half mei) wordt de actuele hooikoortsverwachting gratis en automatisch naar je toegezonden.

Welk product helpt jou?

Beantwoord een aantal korte vragen voor een
passend productadvies. Doe de test op Prevalin.nl

Productadvies
Categorie├źn
Wat is hooikoorts?Hooikoorts symptomenBehandelingTipsHooikoorts­verwachting
Middelen
NeussprayOogdruppelsTabletten
Meer informatie
Prevalin.nl
Over Prevalin
Contact