Hooikoortsweerbericht


Later in de week meer overlast
Geldig vanaf 2019-03-25
Het is wisselvallig met buien en het waait flink vanaf zee. Gedurende de week wordt het rustiger en droger. Daarbij is het aanvankelijk vaak bewolkt en niet al te warm met maxima rond 10 graden. Vanaf donderdag wordt het warmer en zonniger.
Berken beginnen te bloeien en verspreiden sterk allergeen pollen. De piek van het berkenpollenseizoen moet nog komen en vindt waarschijnlijk in april plaats. Daarnaast zit er pollen in de lucht van de iep, populier, es en wilg. Het pollen van deze bomen is licht allergeen en veroorzaakt minder klachten. Elzen en hazelaars verspreiden nog matig allergeen pollen. Deze bomen zijn bijna uitgebloeid en daardoor zullen de klachten voor mensen die gevoelig zijn voor het pollen van deze bomen afnemen.


Het hooikoortsseizoen van 2018 zit erop. Zodra de eerste bomen weer beginnen te bloeien, zal er hier weer een dagelijkse hooikoortsverwachting getoond worden. Graag tot dan!

Aanmelden hooikoortsverwachting

Tijdens de periode dat de grassen in bloei staan (verwachting half mei) wordt de actuele hooikoortsverwachting gratis en automatisch naar je toegezonden.

Welk product helpt jou?

Beantwoord een aantal korte vragen voor een
passend productadvies. Doe de test op Prevalin.nl

Productadvies
Pollenkalender

Pollenkalender

De pollenkalender geeft precies aan wanneer bomen, struiken, kruiden en grassen bloeien.

Naar de pollenkalender
Categorie├źn
Wat is hooikoorts?Hooikoorts symptomenBehandelingTipsHooikoorts­verwachting
Middelen
NeussprayOogdruppelsTabletten
Meer informatie
Prevalin.nl
Over Prevalin
Contact