Hooikoorts weerbericht


Tijdelijk veel pollen in de lucht
Geldig vanaf 2015-04-27
De bomen komen langzaam maar zeker in het blad, maar veel bomen hebben nog katjes hangen die pollen verspreiden. Het pollen van de berk is sterk allergeen en kan flinke allergische reacties veroorzaken. Daarnaast bloeien de eerste grassoorten ook al. Dit betekent dat zeer sterk allergeen pollen verspreid wordt. Ook de eerste bloeiende kruiden zijn gesignaleerd. Grassen en kruiden veroorzaken verreweg de meeste hooikoortsoverlast.
Tijdens droge perioden zal de pollendruk vrij snel toenemen. Wel waait de wind uit richtingen tussen noord en west, waardoor in de kustregio's schone lucht wordt aangevoerd. Halverwege de week wordt het tijdelijk weer meer buiig, waardoor de lucht regelmatig gezuiverd wordt.


Wil je op de hoogte gehouden worden van het hooikoorts weerbericht? Laat dan hier je gegevens achter. Tijdens de periode dat de grassen in bloei staan wordt de actuele hooikoortsverwachting gratis en automatisch naar je toegezonden via e-mail.

Deze gegevens verkrijgen wij in samenwerking met www.weeronline.nl.

Aanmelden hooikoortsverwachting

Tijdens de periode dat de grassen in bloei staan (verwachting half mei) wordt de actuele hooikoortsverwachting gratis en automatisch naar je toegezonden.

Categorie├źn
Wat is hooikoorts?Hooikoorts symptomenBehandelingTipsHooikoorts­verwachting
Middelen
NeussprayOogdruppelsTabletten
Meer informatie
Prevalin.nl
Over Prevalin
Contact