Hooikoortsweerbericht


Volgende week veel pollen
Geldig vanaf 2018-06-22
Vooral in het noorden, midden en oosten komen is het vanochtend buiig. In de middag neemt het aantal buien af en aan het einde van de dag komen alleen in het oosten nog enkele buien voor. Tussendoor is slechts af en toe ruimte voor de zon. Een stevige noordwestenwind voert schone lucht van zee aan.
Ook morgen zijn vooral in het noorden en oosten nog enkele buien mogelijk en waait de wind vanaf zee. Daarna schakelen we over op een droog weertype met veel zon. Volgende week zal de pollendruk zeer hoog zijn.
We zitten nog steeds midden in het graspollenseizoen. Veel hooikoortspatiënten zijn gevoelig voor het zeer sterk allergene pollen van grassen. Daarnaast is er kans op klachten door het pollen van kruiden zoals weegbree, brandnetel en zuring. Doordat het weerbeeld afgelopen maanden uitzonderlijk groeizaam was (extreem warm, zeer zonnig en vrij droog met soms een plensbui), is het hooikoortsseizoen dit jaar zwaarder dan gemiddeld.


Aanmelden hooikoortsverwachting

Tijdens de periode dat de grassen in bloei staan (verwachting half mei) wordt de actuele hooikoortsverwachting gratis en automatisch naar je toegezonden.

Welk product helpt jou?

Beantwoord een aantal korte vragen voor een
passend productadvies. Doe de test op Prevalin.nl

Productadvies
Pollenkalender

Pollenkalender

De pollenkalender geeft precies aan wanneer bomen, struiken, kruiden en grassen bloeien.

Naar de pollenkalender
Categorie├źn
Wat is hooikoorts?Hooikoorts symptomenBehandelingTipsHooikoorts­verwachting
Middelen
NeussprayOogdruppelsTabletten
Meer informatie
Prevalin.nl
Over Prevalin
Contact