Prevalin

Hoesten, proesten en niezen? Een loopneus of tranende ogen? Met Prevalin kom je snel van je hooikoortsklachten af. Er zijn Prevalin tabletten, neussprays, oogdruppels. Zo is er voor iedere hooikoortsklacht een passende oplossing. Alle producten zijn verkrijgbaar bij drogisterij, apotheek, en online te bestellen bij Bol.com.

Meer informatie over Prevalin producten:

Geneesmiddelen
Medische hulpmiddelen

Prevalin Allerstop tabletten * **

Prevalin Allerstop* beschermt je tegen een breed scala aan hooikoortsklachten zoals een loopneus, niezen, tranende ogen, jeuk en benauwdheid. Met één tablet ben je van al je hooikoortsklachten verlost.

 • Werkt in het hele lichaam
 • Helpt tegen een breed scala aan hooikoortsklachten
 • Helpt ook tegen netelroos, huisstofmijt- en dierenallergie
 • Langdurig te gebruiken
 • Te combineren met Prevalin Direct, Prevalin Neusspray en Prevalin oogdruppels

Meer informatie op Prevalin.nl

Hoe werkt Prevalin Allerstop?

Je lichaam vangt pollen op met antistoffen die aan mestcellen (ontstekingscellen in het slijmvlies) vastzitten. De pollen prikkelen de mestcellen waardoor deze histamine afgeven, dit is de stof die hooikoortsklachten veroorzaakt. Prevalin Allerstop remt de werking van histamine en voorkomt zo dat er hooikoortsklachten ontstaan.

* Prevalin Allerstop is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter ** Niet te gebruiken door kinderen jonger dan 6 jaar

Prevalin Neusspray* en Prevalin Neusspray Extra Sterk*(Dinatriumcromoglicaat)*

Prevalin Neusspray voorkomt en verlicht hooikoortsklachten in de neus, zoals een loopneus, verstopte neus en niesbuien.

Prevalin-Neusspray-both
 • Helpt tegen een loopneus, verstopte neus en niesbuien
 • Te combineren met Prevalin Allerstop en Prevalin Oogdruppels
 • Langdurig te gebruiken

Meer informatie op Prevalin.nl

Hoe werkt Prevalin Neusspray?

Prevalin Neusspray* legt een beschermende laag om de mestcellen (ontstekingscellen in het slijmvlies) in de neus. Vrijkomende histamine kan niet door deze beschermlaag heendringen waardoor er ook geen hooikoortsklachten ontstaan. Bij extra hevige hooikoortsklachten of als de gewone Prevalin Neusspray* niet voldoende helpt kun je Prevalin Neusspray Extra Sterk* gebruiken. Deze extra sterke variant is tweemaal zo krachtig als de gewone Neusspray.

* Prevalin Neusspray en Prevalin Neusspray extra sterk zijn geneesmiddelen. Lees voor gebruik de bijsluiter

Prevalin Oogdruppels*(Dinatriumcromoglicaat 20mg/ml)

Prevalin Oogdruppels* voorkomen en verlichten hooikoortsklachten in de ogen, zoals tranende, jeukende, branderige en rode ogen.

 • Werkt lokaal in de ogen
 • Helpt tegen tranende, jeukende, branderige of rode ogen
 • Voor extra bescherming te combineren met Prevalin Allerstop tabletten en Prevalin Neusspray of Prevalin Protect Neusinhaler
 • Langdurig te gebruiken

Meer informatie op Prevalin.nl

Hoe werkt Prevalin Oogdruppels?

Prevalin Oogdruppels leggen een beschermende laag om de mestcellen (ontstekingscellen in het slijmvlies) in de ogen. Vrijkomende histamine kan niet door deze laag heendringen waardoor er ook geen hooikoortsklachten ontstaan.

Hoe gebruik ik Prevalin Oogdruppels?

Gebruik Prevalin Oogdruppels regelmatig voor het beste effect. Daarmee houd je de beschermende laag optimaal in stand waardoor je beter bestand bent tegen hooikoorts. Voor een optimale bescherming tegen hooikoorts klachten, kun je Prevalin Oogdruppels combineren met Prevalin Allerstop tabletten en Prevalin Neusspray.

*Prevalin Oogdruppels is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter

Prevalin Direct*

Prevalin Direct** werkt snel en effectief bij de eerste symptomen van hooikoorts. De effectieve formule werkt volledig na 3 minuten, dat is 5x sneller dan hooikoortstabletten.

Prevalin-Direct
 • Helpt bij niezen, loopneus, verstopte neus, jeukende en tranende ogen
 • Te combineren met Prevalin Allerstop
 • Maakt niet slaperig
 • Geschikt voor zwangeren en bij borstvoeding
 • Langdurig te gebruiken

Meer informatie op Prevalin.nl

Hoe werkt Prevalin Direct?

Prevalin Direct maakt de neus vrij van pollen en vormt een ondoordringbare micro-gel barrière op het neusslijmvlies. Die voorkomt dat allergenen een allergische reactie veroorzaken. De micro-gel barrière werkt bij het begin van de allergische reactie, nog voordat de mestcel geïnfecteerd wordt en de histamine vrijkomt. Prevalin Direct is klinisch bewezen effectief. Bevat geen antihistamine of cortisone.

Hoe gebruik ik Prevalin Direct?

Prevalin Direct kan het beste worden gebruikt zodra je merkt dat het lichaam reageert op allergenen, voordat de allergische reactie zich volledig ontwikkeld heeft. Prevalin Direct verandert bij schudden in een vloeistof die je makkelijk in de neus sprayt. Spray 1 á 2 keer in elk neusgat, 2 tot 3 keer per dag (Prevalin Direct werkt 4 tot 6 uur). Het wordt aangeraden de neus goed te snuiten voor elk gebruik.

* Prevalin Direct is een medisch hulpmidel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. ** Stopt allergenen na aanbrengen. Werkt volledig na 3 minuten.

Prevalin Direct Plus*

Prevalin Direct Plus** werkt snel en effectief bij de eerste symptomen van hooikoorts én vermindert de gevoeligheid voor allergenen.

 • Helpt bij niezen, loopneus, verstopte neus, jeukende en tranende ogen
 • Te combineren met Prevalin Allerstop
 • Maakt niet slaperig
 • Geschikt voor zwangeren en bij borstvoeding
 • Langdurig te gebruiken

Meer informatie op Prevalin.nl

Hoe werkt Prevalin Direct Plus?

Prevalin Direct Plus heeft een dubbele werking:

 1. Behandelt en beschermt doordat de micro-gel allergenen (zoals pollen) snel uitschakelt, een snelle reiniging van de neus bevordert en een micro-gel barrière vormt tegen verdere irritatie van het neusslijmvlies.
 2. Vermindert de gevoeligheid voor allergenen dankzij de micro-gel barrière en natuurlijke olieën, die zorgen voor mestcel stabilisatie.

Prevalin Direct Plus is klinisch bewezen effectief. Bevat geen geneesmiddelen (zoals antihistamine of cortisone). Maakt niet slaperig.

Hoe gebruik ik Prevalin Direct Plus?

Prevalin Direct Plus kan het beste worden gebruikt zodra je merkt dat het lichaam reageert op allergenen, voordat de allergische reactie zich volledig ontwikkeld heeft. Prevalin Direct Plus verandert bij schudden in een vloeistof die je makkelijk in de neus sprayt. Spray 1 á 2 keer in elk neusgat, 2 tot 3 keer per dag (Prevalin Direct Plus werkt 4 tot 6 uur). Het wordt aangeraden de neus goed te snuiten voor elk gebruik.

* Prevalin Direct Plus is een medisch hulpmidel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. ** Stopt allergenen na aanbrengen. Werkt volledig na 3 minuten.

Prevalin houdt je de hele dag hooikoortsvrij

Categorieën
Wat is hooikoorts?Hooikoorts symptomenBehandelingTipsHooikoorts­verwachting
Middelen
NeussprayOogdruppelsTabletten
Meer informatie
Prevalin.nl
Over Prevalin
Contact