Oogdruppels

Zodra de eerste pollen door de lucht zweven weet jij het misschien al: het hooikoortsseizoen is weer begonnen. Die brandende en tranende ogen zullen niet lang meer op zich laten wachten. Gelukkig zijn er verschillende soorten oogdruppels tegen hooikoorts die deze klachten kunnen verlichten. Maar wat is het verschil tussen deze oogdruppels? Om je te helpen hebben we hieronder alles over oogdruppels voor je op een rij gezet.

Antihistaminica oogdruppels*

Voor hooikoortsklachten aan de ogen zijn er oogdruppels met antihistaminicum. Deze oogdruppels zijn zowel op recept als bij de drogist verkrijgbaar.

Hoe werken antihistaminica oogdruppels tegen hooikoorts?

Je lichaam bevat mestcellen. In deze cellen bewaart het lichaam de stoffen die binnendringers uitschakelen. Als pollen in contact komen met je lichaam, dan kan het zijn dat je lichaam deze als indringers beschouwt. Als dit het geval is, geven de mestcellen histamine en andere stofjes vrij. Zodra histamine vrijkomt krijg je last van je hooikoortsklachten. Druppels met antihistaminica remmen de werking van histamine. Door het afremmen van dit stofje krijg je minder last van je hooikoortsklacht.

Cromoglicinezuur oogdruppels*

Oogdruppels met cromoglicinezuur helpen de symptomen van hooikoortsklachten aan de ogen te voorkomen, wanneer deze ononderbroken worden gebruikt. Om je klachten te voorkomen is het dus handig om alvast uit te zoeken voor welke pollen je allergisch bent en wanneer deze bloeien. Onze pollenkalender kan je helpen om uit te zoeken wanneer welke pollen actief zijn.

Heb je naast brandende en prikkende ogen ook nog andere hooikoortsklachten? Lees dan alles over verschillende behandelingen tegen hooikoorts.