Hooikoorts tabletten

Terwijl een hoop mensen bij aanvang van de lente naar buiten rennen om van de eerste zonnestralen te genieten, zijn er helaas ook mensen die in deze periode last krijgen van hooikoorts klachten. Gelukkig zijn er hooikoorts pillen die je helpen om de klachten te verminderen. Lees hier hoe hooikoorts tabletten een hooikoortsallergie kunnen verlichten.

Hoe werken hooikoorts tabletten?

Je immuunsysteem bevat mestcellen. In deze mestcellen bewaart je lichaam stoffen die binnendringers uitschakelen. Als je hooikoorts hebt, worden ook de pollen in de lucht opgevangen door antistoffen die vastzitten aan de mestcellen. Hierdoor wordt een mestcel ‘onterecht’ geprikkeld en geeft hij stofjes zoals histamine af. Dit zorgt ervoor dat je last krijgt van hooikoorts klachten. Hooikoorts tabletten, ook wel antihistaminica tabletten, bevatten een stof zoals onder andere cetirizine of loratadine. Deze stofjes remmen de werking van histamine. Door de genoemde stofjes cetirizine of loratadine wordt de reactie van het lichaam op histamine beperkt en verminderen de hooikoorts klachten.

Wanneer gebruik je hooikoorts tabletten?

Je kunt hooikoorts pillen innemen op het moment dat je last hebt van symptomen, zoals een jeukende neus, een loopneus en brandende of tranende ogen. Deze hooikoorts tabletten kun je het hele hooikoortsseizoen gebruiken om de klachten te verlichten. Als je geen last meer hebt van hooikoorts, is het niet nodig om de pillen nog te gebruiken.

Wat zijn de voordelen van hooikoorts tabletten?

De hooikoorts tabletten:

  • Helpen tegen niezen, een jeukende neus, een loopneus en brandende of tranende ogen
  • Zijn het hele hooikoortsseizoen te gebruiken

*Dit product is een geneesmiddel en bevat de werkende stof cetirizinedihydrochloride. Lees voor gebruik de bijsluiter.