Hooikoorts weerbericht

Bekijk hier het dagelijkse hooikoorts weerbericht. Hou in de gaten welke pollen wanneer bloeien en ga klachtenvrij de deur uit! Je kunt het hooikoorts weerbericht gebruiken, maar ook onze pollenkalender.

Geen pollen
Weinig pollen
Redelijk veel pollen
Veel pollen

 

Als je allergisch bent voor pollen, kun je soms wat minder van het voorjaar en de zomer genieten. De ene dag kun je waarschijnlijk meer last van hooikoorts hebben dan de andere dag. Maar hoe kan het nu dat sommige dagen fijner verlopen, zonder al te veel hooikoorts klachten, dan andere? Dit heeft te maken met de bloei van de grassen, bomen of planten en het actuele weer. Je leest hieronder hoe je rekening kunt houden met het hooikoorts weer.

Hooikoorts vandaag

Wanneer je last hebt van hooikoorts, dan ben je allergisch voor stuifmeel van bepaalde grassen, bomen of planten die in bloei staan. Het weer speelt daarin een bepalende rol. Als je wilt weten wat voor een invloed hooikoorts vandaag op jou kan hebben, kun je dat checken door middel van het hooikoortsweerbericht of de pollenkalender.

Hooikoorts weerbericht

Het hooikoorts weerbericht laat actueel en per regio zien welke pollen in bloei staan en in welke mate. Je kunt hierin bepaalde voorkeuren aangeven:

  • De datum
  • Type pollen

Dit kan heel handig zijn als je bijvoorbeeld een uitje hebt gepland. Aangezien Nederland en haar wisselvallige weer hand in hand gaan, kun je je aanmelden voor het Hooikoorts Alarm. Je krijgt dan een bericht wanneer de pollen waar jij allergisch voor bent, in bloei staan.

Ben je benieuwd wat de hooikoorts verwachting is? Bekijk dan hier het actuele hooikoorts weerbericht.

Pollenkalender

De pollenkalender geeft aan wanneer welke grassoort, boom of plant in bloei staat. De meeste grassen, bomen en planten bloeien tussen februari en september. De periode dat je last hebt van hooikoorts is afhankelijk van de bloeiperiode van de grassen, bomen of planten waar je allergisch voor bent. Dit verschilt niet alleen per grassoort, boom of plant, maar is ook grotendeels afhankelijk van het weer.

Door een warme winter kan het voorkomen dat bepaalde, grassen, bomen of planten eerder beginnen te bloeien. Op zonnige, warme, winderige dagen is de kans op pollen in de lucht het grootst. Regenachtige dagen zijn bevorderlijk voor mensen met hooikoorts, omdat de pollen dan uit de lucht worden gespoeld. Wil je weten wanneer de grassen, bomen of planten waar jij allergisch voor bent, bloeien ? Bekijk dan de pollenkalender.

Het weer speelt een grote rol in de bepaling van de periode waarin je last hebt van hooikoorts. Als je wilt weten wanneer de grassen, bomen of planten bloeien waar je allergisch voor bent, kun je dat bekijken in de pollenkalender.