Neusspray

Is jouw loopneus niet te stoppen? En blijf je alleen maar niezen? Dit kan een teken zijn dat het hooikoortsseizoen weer in volle gang is. Nu is het natuurlijk niet heel fijn om al te beginnen met snotteren op het moment dat je één stap buiten de deur doet. Gelukkig zijn er verschillende neussprays om je hooikoorts symptomen te verlichten. Lees snel verder om erachter te komen welke neusspray het beste past bij jou!

Welke soorten hooikoorts neussprays zijn er?

Er zijn verschillende neussprays die hooikoorts symptomen in de neus verlichten. Een neusspray werkt meteen op de plek waar je last hebt; in de neus. Er zijn verschillende soorten neussprays waaruit je kunt kiezen:

 • Neusspray met cromoglicinezuur
 • Neusspray met micro-gel
 • Neusspray met antihistaminica

Cromoglicinezuur neusspray*

Heb jij langdurig last van hooikoortsklachten? Dan is de neusspray met cromoglicinezuur een optie voor jou.

Hoe werkt een cromoglicinezuur neusspray bij hooikoorts symptomen?

Als je in contact komt met pollen komen er stoffen vrij zoals histamine. Histamine en andere stoffen veroorzaken allergische reacties. Een neusspray met cromoglicinezuur voorkomt het vrijkomen van histamine. Hierdoor worden de allergische klachten zoals een loopneus, verstopte neus en niesbuien voorkomen. Je kunt deze neusspray preventief gebruiken.

Wat zijn de voordelen van een cromoglicinezuur neusspray tegen hooikoorts symptomen?

 • Is te gebruiken bij langdurige klachten door hooikoorts
 • Helpt neusklachten zoals een loopneus, verstopte neus en niesbuien te verlichten
 • Werkt preventief
 • Is langdurig te gebruiken 

*Dit is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter

Neusspray met micro-gel**

Heb jij last van langdurige hooikoorts klachten rondom je neus en wil je een oplossing die langdurig te gebruiken is? Dan is een neusspray met natuurlijke micro-gel een optie voor jou. Deze neusspray kan langdurig gebruikt worden en werkt snel. De neusspray kan gewoon gebruikt worden door zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

Hoe werkt een micro-gel neusspray tegen hooikoorts symptomen?

Na contact met pollen komen er stoffen vrij zoals histamine. Histamine en andere stoffen zorgen voor een allergische reactie. De micro-gel schakelt de pollen uit en voorkomt het contact met allergenen. De neusspray zijn geen geneesmiddelen en maakt je niet slaperig.

Wat zijn de voordelen van een natuurlijke micro-gel neusspray tegen hooikoorts?

 • Helpt bij tijdelijke en langdurige neusklachten door hooikoorts
 • Werkt snel
 • Maakt niet slaperig
 • Is langdurig te gebruiken

**Dit is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Voordat je begint met een neusspray tegen hooikoorts, kun je nog andere voorzorgsmaatregelen nemen. Lees alles over onze tips tegen hooikoorts die jou kunnen helpen om het hooikoortsseizoen door te komen.